Category Archives: резултати

Растко Дамјановић и Александар Јовановић најбољи

Категорни турнири за освајање IV и III категорије одиграни су у просторијама Шаховског клуба Видиковац 3 – 4 априла 2021. Наш клуб представљало је десетак такмичара. После одиграних 7 кола на темпо игре од 30 минута по играчу, најбољи такмичари освојили су своја прва шаховска звања. На турниру за освајање IV категорије учествовали су наши старији полазници, одигравши свој први шаховски турнир у животу. Одличном игром неки од њих успели су да освоје категорију.

Read more… →

Марко Недељковић освојио II категорију

Категорни турнир за освајање II категорије одигран је од 12-16. фебруара 2021. године у просторијама Шаховског клуба „Видиковац“. Турнир је играло 25 веома јаких играча из 10 различитих клубова из Београда, Новог Сада, Пожаревца…

Read more… →

Андреј Крсек и Марин Симоновић освојили IV категорију

Категорни турнир за освајање IV категорије који се играо у просторијама Шаховског клуба „Видиковац“ играло је 24 играча. Турнир је одигран 6-7.02.2021. на темпо игре од 30 минута. У веома јакој конкуренцији категорију је освајало првих осморо играча.

Read more… →

Првенство клуба 2019.

Првенство клуба одиграно је 17. новембра 2019. Учествовало је 20 такмичара који су били подељени у две групе: до 7 и до 10 година.

После четири одиграна кола на темпо игре од 15 минута по играчу прво место са свим победама заузео је Марко Ракоњац, друго место са 3.5 поена освојио је Михајло Николић и треће место у старијој групи са 3 освојена поена заузео је Борис Николић.

Read more… →

Првенство клуба 2017.

Првенство клуба одржано је 04. новембра 2017. са почетком у 19 часова поводом преласка у нови локал. Учествовало је 23 играча и одличном игром кроз 5 кола показали су знатно виши ниво знања него раније. Играло се на темпо игре од 10 минута на 2 немогућа потеза.

У наредном периоду због већег простора у који смо прешли, категорни турнири ће се играти и у Гандијевој 142, не само у нашем клубу на Видиковцу.

Read more… →

Резултати категорног турнира

Категорни турнири за освајање IV и III категорије играли су се у просторијама шаховског клуба „Видиковац“ 18.-19.06.2016. Учествовало је 34 играча. Играло се 7 кола на темпо игре од 30 минута по играчу. Најбољи пласман остварила је Ирина Вујатовић која је освојила III место и III катеогорију.

Read more… →

Међународни турнир на Видиковцу

29.05.2016. u prostorijama ŠK Vidikovac odigran je Prvi medjunarodni turnir vankategornika. Učestvovalo je 44 igrača jer je broj mesta bio ograničen. Takmičenje se igralo u pet starosnih grupa (do 6, 7, 8, 10 i 13 godina). Tempo igre bio je 15 minuta po igraču. Pored domaćih igrača igralo je i 7 stranaca i to 3 drugara iz Bugarske, 2 iz Amerike, 1 iz Poljske i 1 Slovenije. 

Read more… →

Излет – Горњи Милановац

Екипа шаховског клуба „Краљ“ гостовала је у Горњем Милановцу 11.06.2016. на позив сјајних домаћина да узвратимо посету и одиграмо још један шаховски меч. Искористили смо прилику да обиђемо град, Музеј Другог српског устанка у Такову, научимо историју, чујемо занимљиве приче и легенде, посетимо јако лепу дрвену цркву, видимо Таковски грм и обиђемо нови стадио где смо и одиграли шаховски двомеч и симултанку.

Read more… →

10. Кадетско првенство Србије 2016.

Шаховски клуб „Краљ“ освојио је 6 медаља на 10. Кадетском фестивалу Србије у шаху одржаном у Крагујевцу од 30.04.-08.05.2016. Такмичење се играло по убрзаном, брзопотезном и редовном темпу али су се решавали и шаховски проблеми.

Read more… →

Шаховски двомеч

Шаховски клуб Краљ у недељу 24.04.2016. играо је кадетски шаховски двомеч против шаховског клуба Металац – Горњи Милановац. Деца су имала прилику да упознају своје вршњаке, упореде ниво знања, науче нешто ново… Наши чланови партије су одиграли одлично, показали су фер плеј и помагали другарима да науче оно што они већ знају. После кратког и лепог дружења, пао је договор да почетком јуна узвратимо посету и видимо Горњи Милановац. 

Read more… →