Category Archives: резултати

Првенство клуба 2019.

Првенство клуба одиграно је 17. новембра 2019. Учествовало је 20 такмичара који су били подељени у две групе: до 7 и до 10 година.

После четири одиграна кола на темпо игре од 15 минута по играчу прво место са свим победама заузео је Марко Ракоњац, друго место са 3.5 поена освојио је Михајло Николић и треће место у старијој групи са 3 освојена поена заузео је Борис Николић.

Read more… →

Првенство клуба 2017.

Првенство клуба одржано је 04. новембра 2017. са почетком у 19 часова поводом преласка у нови локал. Учествовало је 23 играча и одличном игром кроз 5 кола показали су знатно виши ниво знања него раније. Играло се на темпо игре од 10 минута на 2 немогућа потеза.

У наредном периоду због већег простора у који смо прешли, категорни турнири ће се играти и у Гандијевој 142, не само у нашем клубу на Видиковцу.

Read more… →

Резултати категорног турнира

Категорни турнири за освајање IV и III категорије играли су се у просторијама шаховског клуба „Видиковац“ 18.-19.06.2016. Учествовало је 34 играча. Играло се 7 кола на темпо игре од 30 минута по играчу. Најбољи пласман остварила је Ирина Вујатовић која је освојила III место и III катеогорију.

Read more… →

Међународни турнир на Видиковцу

29.05.2016. u prostorijama ŠK Vidikovac odigran je Prvi medjunarodni turnir vankategornika. Učestvovalo je 44 igrača jer je broj mesta bio ograničen. Takmičenje se igralo u pet starosnih grupa (do 6, 7, 8, 10 i 13 godina). Tempo igre bio je 15 minuta po igraču. Pored domaćih igrača igralo je i 7 stranaca i to 3 drugara iz Bugarske, 2 iz Amerike, 1 iz Poljske i 1 Slovenije. 

Read more… →

Излет – Горњи Милановац

Екипа шаховског клуба „Краљ“ гостовала је у Горњем Милановцу 11.06.2016. на позив сјајних домаћина да узвратимо посету и одиграмо још један шаховски меч. Искористили смо прилику да обиђемо град, Музеј Другог српског устанка у Такову, научимо историју, чујемо занимљиве приче и легенде, посетимо јако лепу дрвену цркву, видимо Таковски грм и обиђемо нови стадио где смо и одиграли шаховски двомеч и симултанку.

Read more… →

10. Кадетско првенство Србије 2016.

Шаховски клуб „Краљ“ освојио је 6 медаља на 10. Кадетском фестивалу Србије у шаху одржаном у Крагујевцу од 30.04.-08.05.2016. Такмичење се играло по убрзаном, брзопотезном и редовном темпу али су се решавали и шаховски проблеми.

Read more… →

Шаховски двомеч

Шаховски клуб Краљ у недељу 24.04.2016. играо је кадетски шаховски двомеч против шаховског клуба Металац – Горњи Милановац. Деца су имала прилику да упознају своје вршњаке, упореде ниво знања, науче нешто ново… Наши чланови партије су одиграли одлично, показали су фер плеј и помагали другарима да науче оно што они већ знају. После кратког и лепог дружења, пао је договор да почетком јуна узвратимо посету и видимо Горњи Милановац. 

Read more… →

Јасенак ОПЕН – Смедерево

Јасенак ОПЕН одржан је 16.04.2016. у Смедереву. Поводом кадетског турнира организовали смо се и направили и излет. На самом турниру учествовало је око 80 такмичара. Наш клуб, екипно, освојио је II место. У појединачној конкуренцији, Ирина Вујатовић освојила је I место у најмлађој групи где се такмичила са дечацима.

Read more… →

Ирина I место на првенству Београда

Ирина Вујатовић од 02. до 04.04.2016. играла је финале кадетског првенства Београда где је после 5 кола освојила 4 поена и одлично прво место! Спремамо се за државно првенство и добре партије и одлично искуство! Браво Ирина, идемо даље….

Read more… →

Првенство школе шаха – резултати

Првенство школе шаха одржано је 20.03.2016. у основној школи „Ђорђе Крстић“ у Жаркову. На такмичењу је учествовало око 100 такмичара подељених у 7 различитих група. Свака локација школе шаха (Видиковац, Жарково, Нови Београд) такмичила се у својој конкуренцији. Одиграно је 5 кола по швајцарском систему на темпо игре од 15 минута по играчу.

Read more… →