10. Кадетско првенство Србије 2016.

Шаховски клуб „Краљ“ освојио је 6 медаља на 10. Кадетском фестивалу Србије у шаху одржаном у Крагујевцу од 30.04.-08.05.2016. Такмичење се играло по убрзаном, брзопотезном и редовном темпу али су се решавали и шаховски проблеми.

Наш клуб представљало је само неколико такмичара, због дужине трајања и новчаних средстава које је потребно издвојити за хотел.

Том приликом Невена Ђорђевић освојила је I место у убрзаном шаху (које је било прво такмичење фестивала) у групи девојчица до 12 година. Следећу медаљу освојио је Михаило Савић у брзопотезном шаху, одлично II место у групи, старијих дечака, до 18 година (иако игра до 16 година).

У решавању шаховских проблема добили смо две првакиње државе и то Ирина Вујатовић у групи девојчица до 10 година (иако игра до 8 година) и Невена Ђорђевић у групи девојчица до 14 година (такмичи се до 12 година), што значи да имамо добру екипу и за наредни период.

Последње на програму било је такмичење у редовном шаху где су наши представници у веома јакој конкуренцији освојили 2 сребрне и 1 бронзану медаљу. Ђорђе Арсић освојио је сребро у групи дечака до 18 година (+23 рејтинг поена), Михаило Савић сребро у групи до 16 година (+52 рејтинг поена) и Невена Ђорђевић бронзу у групи до 12 година (+84 рејтинг поена).

Честитамо!!!

 

Оставите одговор