Излет – Горњи Милановац

Екипа шаховског клуба „Краљ“ гостовала је у Горњем Милановцу 11.06.2016. на позив сјајних домаћина да узвратимо посету и одиграмо још један шаховски меч. Искористили смо прилику да обиђемо град, Музеј Другог српског устанка у Такову, научимо историју, чујемо занимљиве приче и легенде, посетимо јако лепу дрвену цркву, видимо Таковски грм и обиђемо нови стадио где смо и одиграли шаховски двомеч и симултанку.

Уз сендвиче, сокиће и грицкалице, деца су се дружила цео дан… Партије смо играли на 15 минута, двокружно и оба пута смо победили и то резултатом 10.5-7.5 и 11.5-6.5 тако да смо кући понели пехар за освојено I место. Симултанку су играли наши најјачи играчи (15 најјачих) против ИМ Горана Арсовића (члана шаховске екипе Металац – Горњи Милановац) од који је четворо ремизирало (Урош Ђанковић, Душан Ранитовић, Милош Тешић и Димитрије Крстић) док је Балша Видак Граовац – мајсторски кандидат, победио партију.

 

У повратку ручали смо на Руднику па лаганом вожњом, пуни утисака наставили пут ка Београду…

Честитамо свим играчима који су на најбољи могући начин представили наш клуб, најмлађима на првом одвајању од родитеља уз жељу да ускоро посетимо неко ново место у Србији.

 

Оставите одговор